V listopadu 2017 spustil Český rozhlas projekt Ježíškova vnoučata. Jeho cílem bylo splnit vánoční sny osamělým seniorům. Dárky jsou už dávno rozdány, avšak organizátoři projektu přichystali pro nadcházející období příjemné překvapení - Vzpomínkovou mši za Ježíškova vnoučataUskuteční se v pátek 9.2.2018 od 18:00 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Mše bude věnována především seniorům, kteří se dárků nedožili či si je moc neužili, ale zároveň připomeneme všechny seniory, protože si zaslouží naši pozornost. Pokud budete mít zájem a možnost dorazit, jste srdečně zváni. Celou mši bude navíc v přímém přenosu přenášet Český rozhlas na stanici Vltava, tudíž bude možné ji i poslouchat.

vanocnibalicekNa stránkách www.jeziskovavnoucata.cz byla zachycena autentická přání 24 seniorek a seniorů, osamělých klientek a klientů střediska. Seniorky a senioři si nejčastěji přáli něco pěkného na sebe nebo něco pěkného do svého pokoje, sladkosti, ale také například jemný parfém, tělovou kosmetiku, tématické kalendáře, sportovní hodinky nebo prut na ryby. S radostí oznamujeme, že všechna přání si zamluvili ke splnění lidé, kteří chtěli o nejkrásnějších svátcích v roce udělat radost druhým. Všechny doručené balíčky obsahovaly krásně zabalené dárky a k nim vždy něco pěkného nebo dobrého navíc. Nikdy nechybělo originální a srdečná přání od dárců a jejich rodin, mnohdy doplněné fotografiemi. Některé dárky sami dárci osobně doručili a předali, některé balíčky počkaly až na slavnostní okamžiky u stromečku.

Dárky DS

Toto jsou dárky pro klienty Domova pro seniory...

WP_20171204_08_42_53_Pro

... tady jsou, zatím uschované, aby se nepoškodilo dárkové balení, dárky pro klienty Domova se zvláštním režimem.

Jak seniorky a senioři rozbalovali svoje dárky pod stromečkem jsme pro vás zachytili na dalších fotografiích...

Všem Ježíškovým vnoučatům upřímně děkujeme! O letošních Vánocích každá seniorka a senior z Domova pro seniory a z Domova se zvláštním režimem měli někoho, kdo na ně myslel.

ZAJÍMAVOST

V neděli 26. listopadu přijeli předat udici s vybavením panu Janovi, kosmetiku paní Julii a sladkosti panu Vladimírovi manželé Martínkovi z Prostějova. Paní Martínková dokonce sama upekla mrkvový dort pro pana Vladimíra, který se o pochoutku rád rozdělil s ostatními seniorkami a seniory. Celé nedělní odpoledne bylo díky Ježíškovým vnoučatům v Domově pro seniory sváteční a pohodové.

Při předávání těchto dárků byl přítomen Český rozhlas Olomouc. Paní redaktorka Mazalová natočila pěknou reportáž a vy si ji můžete poslechnout zde

Ježíškova vnoučata mají svůj facebookový profil.