V pondělí 13. listopadu ve 13:11 hod. spustil Český rozhlas projekt Ježíškova vnoučata. Jeho cílem bylo splnit vánoční sny osamělým seniorům.vanocnibalicekNa stránkách www.jeziskovavnoucata.cz byla zachycena autentická přání 24 seniorek a seniorů, osamělých klientek a klientů střediska. Seniorky a senioři si nejčastěji přáli něco pěkného na sebe nebo něco pěkného do svého pokoje, sladkosti, ale také například jemný parfém, tělovou kosmetiku, tématické kalendáře, sportovní hodinky nebo prut na ryby. S radostí oznamujeme, že všechna přání si zamluvili ke splnění lidé, kteří chtěli o nejkrásnějších svátcích v roce udělat radost druhým. Všechny doručené balíčky obsahovaly krásně zabalené dárky a k nim vždy něco pěkného nebo dobrého navíc. Nikdy nechybělo originální a srdečná přání od dárců a jejich rodin, mnohdy doplněné fotografiemi. Některé dárky sami dárci osobně doručili a předali, některé balíčky počkaly až na slavnostní okamžiky u stromečku.

Dárky DS

Toto jsou dárky pro klienty Domova pro seniory...

WP_20171204_08_42_53_Pro

... tady jsou, zatím uschované, aby se nepoškodilo dárkové balení, dárky pro klienty Domova se zvláštním režimem.

Jak seniorky a senioři rozbalovali svoje dárky pod stromečkem jsme pro vás zachytili na dalších fotografiích...

Všem Ježíškovým vnoučatům upřímně děkujeme! O letošních Vánocích každá seniorka a senior z Domova pro seniory a z Domova se zvláštním režimem měli někoho, kdo na ně myslel.

ZAJÍMAVOST

V neděli 26. listopadu přijeli předat udici s vybavením panu Janovi, kosmetiku paní Julii a sladkosti panu Vladimírovi manželé Martínkovi z Prostějova. Paní Martínková dokonce sama upekla mrkvový dort pro pana Vladimíra, který se o pochoutku rád rozdělil s ostatními seniorkami a seniory. Celé nedělní odpoledne bylo díky Ježíškovým vnoučatům v Domově pro seniory sváteční a pohodové.

Při předávání těchto dárků byl přítomen Český rozhlas Olomouc. Paní redaktorka Mazalová natočila pěknou reportáž a vy si ji můžete poslechnout zde

Ježíškova vnoučata můžete sledovat také na jejich facebookovém profilu, DOPORUČUJEME.