Advent v Diakonii

Lidé dobré vůle ze Sobotína, Petrova nad Desnou a okolí, si  v sobotu 30. listopadu 2019 našli čas na příjemně strávený podvečer v parku Diakonie.

Již druhým rokem jsme ve středisku uspořádali akci pro veřejnost, spojenou s uvítáním adventního období. Milou povinnost zahájit celý podvečer na sebe i letos vzal pěvecký sbor ze ZŠ Sobotín. V jeho podání zazněly nejznámější koledy a nejeden návštěvník si s dětmi s chutí zanotoval. Ředitel střediska Miroslav Podhajský spolu s bývalou ředitelkou Hanou Sklenářovou pak společně rozsvítili stromeček v parku. Nastal čas na ochutnávku teplých nápojů a na okouknutí nabídky originálních dárečků a balíčků.

Víno na nabízený punč a svařák letos věnovalo vinařství Spěvák z Velkých Bílovic. Drobné dárky připravily šikovné ruce pracovnic a pracovníků střediska a dobrovolníků. Jsme potěšeni, že byl velký zájem o háčkované hvězdičky, koule a svícínky, mašlovačky z husích brků, indiánské lapače snů, korálkové andělíčky a hvězdičky, stromečky z nitek, papírová přáníčka, sněhuláky z dalekého severu, prkýnka - prasátka, vánoční přáníčka, strašidýlka, balíčky s křížalami, perníčky a oříšky a také o lahvová vína z vinařství Velkobílovická vína. Děkujeme vám všem, kteří jste si přišli udělat radost a přitom pomohli dobré věci!

Bylo nám s vámi dobře. Pokud i vám s námi, přijďte i příští rok, uděláme ze setkání v parku tradici.

Z prodeje adventního punče, svařeného vína a drobných vánočních dárků jsme získali celkem 10.636 Kč. Tyto prostředky použijeme, stejně jako vloni, na pořízení pohodlného zahradního nábytku pro letní posezení seniorů.