Mezi generacemi

17. prosince 2018

Ve středu 12.prosince 2018 jsme ve středisku přivítali malou, ale zato vzácnou návštěvu. Zavítaly k nám děti ze 6.ZŠ na Šumavské ulici v Šumperku společně s paní vychovatelkou Miládkou Vyhnálkovou (tak jí všechny děti říkají a od teď jí tak můžou říkat i senioři ze střediska).

Mezi generacemi
17. prosince 2018 - Mezi generacemi

Téměř celý měsíc se děti pilně věnovaly tvoření vánočních přáníček a malování obrázků, kterými by mohly udělat radost často osamělým „babičkám a dědečkům“ v sobotínském Domově. Velmi rádi se zapojili dokonce i ti, které běžně různé vytváření a malování nebaví. Skupinka dětí, která nakonec do Sobotína přijela, byla opravdu maličká, čítala dvě dívenky a jednoho chlapce. A samozřejmě přijela paní vychovatelka i s manželem. Děti s sebou přivezly velikou krabici překrásných a originálních obrázků a přáníček. Dostalo se opravdu na každou seniorku či seniora. Nádavkem děti s paní vychovatelkou obešly všechny pokoje a společně s klienty si všichni zazpívali koledy. Ukápla nejedna slzička dojetí, a to na obou stranách.

Byl to moc hezký den a pevně doufám, že se na nápady dětí ze 6.ZŠ v Šumperku, a hlavně na jejich návštěvy, budou moci senioři ze střediska těšit i v příštím roce.

Jana Krňávková