Slavnost na konci léta - poděkování partnerům a dárcům

8. září 2021

Ve středu 1. září 2021 u nás již tradičně proběhlo Slavnostní rozloučení s létem. Letos již popáté.

Slavnost na konci léta
8. září 2021 - Slavnost na konci léta - poděkování partnerům a dárcům

Nekonečné přípravy byly u konce a "den D" byl tu. Připraveno bylo bohaté občerstvení, a to domácí buchty od paní Hanky Bartošové, výtečné listové trubičky, které nám věnovala Prostě pizza z Bludova, nádherné domácí dorty od paní Michaely Bartošíkové. Další občerstvení v podobě mini řízečků nám pro tento den připravil a věnoval penzion U řízků v Rapotíně a salámové obložené mísy zařídila kolegyně Jana. Firma Jasfresh z Petrova nad Desnou nám věnovala velké množství ovoce a zeleniny, které na slavnostně prostřených stolech dělalo nejen parádu, ale při pohledu na něj prostě nikdo neodolal pokušení ochutnat.

K pití se podávaly lahodné sirupy různých příchutí od regionální značky Fructusterrae, kafíčko, nealko pivo s příchutí Horské bylinky, které nám věnoval Pivovar Holba Hanušovice a v neposlední řadě také červené vínečko, medovina a likérek smajlík.

K tanci a poslechu nás celým slavnostním odpolednem provázěl DJ Jarda Zapletal. Ten už je v Sobotíně  ostříleným matadorem.

V 16 hodin přišla na řadu dlouho očekávaná tombola, ve které si klienti vylosovali každý svou výhru z „kouzelného klobouku“.

Radost v jejich očích byla nepřehlédnutelná a to je ta největší odměna pro nás všechny!

Přináším několik bezprostředních reakcí klientů po akci:

Paní Marie: "Jsem tu už potřetí a teď to bylo nejlepší! Moc hezké prostředí, nový nábytek, krásně prostřené stoly. A krásné dárky v tombole, vyhráli úplně všichni! Mám velkou radost."

Paní Eliška: "Maruška z toho byla tak unešená, že kdybych ji nedržela, tak uletí …"

Pan Jirka: "Ochutnal jsem víno a koňak, ... bylo to skvělý. Jsem moc spokojen."

Paní Zdenka: "Stůl se prohýbal pod pohoštěním, bylo to dobrý."

Paní Jindřiška: "Bylo to fajn. Dokonce jsem i zpívala. Pak jsem si dala řízek a veku."

Paní Oldřiška: "Bylo to fajn, pěkná muzika hrála ty starý písničky… A měli jste krásně nachystané pohoštění."

Paní Irena: "Měli jste to pěkně zorganizované, hezký to bylo."

Paní Vnislava: "Libilo se mě tam a muzika bela take dobrá… Vehrála sem cédéčko Duo Jamaha, to je faň, te poslóchám moc ráda. Ale belo tam jidla, že se to ani nesnědlo, to tam tolik ani nemuselo bét…"

Paní Ludmila: "Bylo moc dobré pohoštění. Nejlepší byla trubička, ale styděla jsem se ji vzít. Pak mi ji podali, tak jsem si na ní moc pochutnala. V tombole jsem vyhrála velkou kávu a sladkosti. Mám velkou radost."

Paní Marie: "Ráda tancuju a zpívám, bylo to vážně pěkný."

Pan Ján: "Dobrá hudba, dobře jste zpívali. Už jsem zapomněl nějaký písničky, tak jste mi pomohli. Buchty a dort byly moc dobré."

Paní Olga: "Pracovala jsem celý život v kuchyni, takže musím pochválit hlavně moc dobré a pěkně připravené pohoštění."

Paní Anežka: "Vyhrála jsem kosmetiku a moc pěkně voní."


Dárky do tomboly věnovali:  TDK Electronics s.r.o. Šumperk, OP papírna, s.r.o. Olšany, Dormer Pramet s.r.o. Šumperk, Pivovar Holba Hanušovice, Město Šumperk, Město Bruntál, Duo Jamaha, kapela Veselá Trojka, klenotnictví Mitrofan, Vaše pražírna z Petrova nad Desnou, Maminky Šumperk a okolí. DĚKUJEME!


Na závěr bych chtěla velmi poděkovat děvčatům z druhé budovy za obrovskou pomoc po celou dobu akce, nádhernou výzdobu a chuť si to s klienty užít – Janě, Daniele, oběma Zdeňkám a Karin. Další poděkování patří Gábině, Lubošovi, Aleně, Petře, Míše a Toničce z první budovy, za zabalení celé tomboly a za přípravu občerstvení.


Jana Krňávková 

ruce_srdce