Střediskový dar krve

8. srpna 2018

Jako zaměstnanci neziskové organizace, jejíž činnost závisí v mnoha ohledech na dobré vůli jednotlivců i organizací, jsme přemýšleli, jak bychom my mohli prospět druhým. Rozhodli jsme se pro společné darování krve.

Dar krve
8. srpna 2018 - Střediskový dar krve

Osm zaměstnanců se tedy sešlo ve středu 8. 8. 2018 v 8 hodin ráno na Transfúzní službě v Šumperku, aby poprvé společně darovali krev v rámci akce "Zaměstnanci Diakonie Sobotín darují společně".

"Chodím darovat pravidelně již od svých 18 let. Jsem ráda, že se kolegové rozhodli tímto způsobem pomoci. Určitě si z dnešní společné akce odnesou dobrý pocit a někteří možná začnou darovat krev pravidelně," vyjádřila naději pečovatelka Domova se zvláštním režimem, Jana Krňávková.

Pečovatelka Jana Kovaříková, rovněž z Domova se zvláštním režimem, darovala krev poprvé. "Pracujeme v sociálních službách a velmi dobře si uvědomujeme, že darovaná krev může pomoci lidem v ohrožení života. Rozhodla jsem se jít do toho s kolegyněmi a podpořit dobrou věc," uvedla.

Hana Popelková a Jana Žejdlíková, pečovatelky z Domova pro seniory, se shodly, že darovat krev bylo jejich záměrem už dříve, ale z různých důvodů zůstalo pouze u myšlenky. Společná akce pro ně byla jednak motivující  a zároveň zajímavější a příjemnější, než darování individuální.

"Před svým odběrem jsem si dělal trochu starosti z možných komplikací a moje obavy se, bohužel, potvrdily," pokrčil s úsměvem rameny ředitel střediska, Miroslav Podhajský. "Rozhodně však musím za nás za všechny poděkovat vstřícným a příjemným zaměstnancům Transfúzní služby. I díky jejich přístupu se dnešní společné darování vydařilo a jak doufám, nebylo poslední" dodal.