Jak klienti Domu na půl cesty v Jeseníku "uklízeli svět"

6. června 2017

Obyvatelé domu na půl cesty v Jeseníku se rozhodli zapojit do akce Ukliďme svět / Ukliďme Česko. Objekt svého zájmu měli tito mladí lidé dlouhou dobu na očích.

Jak klienti Domu na půl cesty v Jeseníku "uklízeli svět"
6. června 2017 - Jak klienti Domu na půl cesty v Jeseníku "uklízeli svět"

Prostor kolem domu, ve kterém Dům na půl cesty sídlí, je otevřený a postupem času lidem z okolí posloužil jako odkladiště nepotřebných věcí. Nazývejme věci pravými jmény - prostě ukázková černá skládka!

suť     

O hlavním úklidovém dnu akce Ukliďme svět / Ukliďme Česko, 8Takhle sníh pokryl zahrady přímo v Jeseníku (28. dubna 2017). dubna, se kvůli sněhu nedalo v Jeseníku nic dělat. Vlastně celý duben byly v Jeseníku spousty sněhu... Takže čekáme na lepší počasí.

sníh v dubnu

Poslední květnový den...

Mladí lidé si všechno předem promysleli a domluvili s majitelem domu a povedlo se! Pan majitel přistavil auto na odvoz odpadu a suti a sám se akce také zúčastnil. Uklízet odpadky a sekat trávu pomáhali všichni klienti, kteří zrovna nebyli v práci, nebo na brigádě.

se sekačkou

Příběh má i svůj happy end. Mladí lidé z Domu na půl cesty se dohodli s panem majitelem, že budou sami pravidelně sekat trávu a udržovat okolí domu čisté. Díky svému úsilí získali na oplátku příhodný prostor pro letní posezení a hraní her na trávě. Však si hned odpoledne po práci zahráli footbag.

footbag

Skvělý den, gratulujeme!

O této akci, a nejen o ní, se dočtete na FB profilu Domu na půl cesty . A najdete tam taky víc fotek!

S použitím informací a fotografií Adély Raifové z Domu na půl cesty napsala Jana Dvořáčková.