Slavnost k uvítání léta 2019

25. června 2019

S potěšením mohu říci, že třetí ročník Slavnosti k uvítání léta, který proběhl v našem středisku ve čtvrtek 20. června 2019, se velice vydařil.

Slavnost k uvítání léta 2019
25. června 2019 - Slavnost k uvítání léta 2019

Každičký host této letní slavnosti  byl potěšen dárečkem, který si sám vylosoval z kouzelného klobouku. Milým zpestřením slavnosti bylo vystoupení  mažoretek Zuzanky a Laurinky. Ty navíc přidaly ruku k dílu a velmi ochotně se zapojily do rozdávání tomboly. Babičkám a dědečkům přímo zářily oči a to hned ze dvou důvodů – prvním byla určitě výhra v tombole a druhým předání balíčků od dětí.

Ze zdravotních důvodů seniorům bohužel nemohl zahrát, stejně jako v předchozích letech, pan Slavíček. Úspěšně se podařilo zajistit náhradu a tak k tanci i poslechu zahrál DJ Miloslav Teplý ze Šumperku.

Úžasné "Maminky a Dobrotety" ze Šumperka, upekly jste spoustu výtečných dezertů a dokonce i slaných tyčinek. Pečivo nebylo hezké jen na oko, bylo hlavně vynikající. Doslova mizelo pod rukama a seniorky i senioři si k dobrému kafíčku z „Vaší pražírny“ z Petrova nad Desnou nemohli přát nic lepšího. Firma „Roztomilé sýry“, která sídlí v Kozinově ulici v Šumperku, věnovala hodnotný balíček výborných sýrů, které jsme použili k přípravě jednohubek.  Firma „Olma a.s.“ věnovala seniorům spoustu čerstvých jogurtů, které jsme nakonec nedali do tomboly, ale  spravedlivě rozdělili mezi všechny klienty.

A jaké byly ohlasy samotných klientů?

Pan Jiří, 61 let: „Bylo to hezký, já jsem moc spokojen. Tak za rok to bude zas?“

Paní Zdenka, 62 let:  „Mně se nejvíc líbily holky mažoretky, jak jim to slušelo.“

Pan Josef, 81 let: "Jo, hezký to bylo, vyhrál jsem nějaký laskominy."

Paní Jarmila, 86 let: "Pěkně se tam hrálo. Vyhrála jsem bonboniéru a už jsem ji snědla."

Pan Jan, 84 let: „Tolik dárků jako tady jsem snad nikdy v životě nedostal…“

Paní Božena, 88 let: "Bylo to pěkný a veselý, opravdu. I jsem si zatancovala."

Pan František, 65 let: "Dobrý to bylo. Vyhrál jsem velkou pikslu kafe. V obchodě to stojí 150 Kč! A ještě lázeňské oplatky, ty už jsem zblajzl. A kafe jsem si dal s tou paní, co bydlí vedle."

Paní Zdeňka, 67 let: „Líbila se mi nejvíc muzika a tombola, to bylo nejlepší.“

Paní Jiřina, 88let: „Původně jsem sem nechtěla jít, ale teď jsem spokojená, že jsem se nechala přemluvit. Bylo veselo, hráli pěkné písničky, ochutnala jsem dobré moučníky, mhm. Prostě zábava.“

Jedlo se, pilo, tančilo, zpívalo a bylo to moc hezké odpoledne pro nás všechny. Myslím si, že můj původní záměr udělat z téhle akce tradici se povedl. Už teď se těším, až budu chystat čtvrtý ročník. Ještě jednou upřímně a z celého srdce děkuji, všem, kteří darovali drobné dárky anebo se podíleli na přípravách za podporu a přízeň.

Jana Krňávková